Χοιρινά


pork parts ellinika

1.Μπούτι (ζαμπόν).
2.Καρέ φιλέτο, όσο πάμε πιο πίσω προς την ουρά βρίσκουμε το κεφάλι φιλέτου ή πόντα ενώ προς το κεφάλι βρίσκουμε το καρέ-μπριζόλες.
3.Σπάλα (ρακέτα ή παλέτα).
4.Μπριζόλες ράχης-σβέρκου, απ’ όπου παίρνουμε και το λαρδί.
5.Στήθος μπροστινό μέρος.
6.Στήθος-κοιλιά (παντσέτα), ενώ προς τα πάνω και πριν το καρέ συναντάμε τη τραβέρσα ή φαλτσέτα.
7.Κότσι μπρος και πίσω.
8.Ψαρονέφρι